Mëso për Danimarkën

Nga dita e hënë 21 dhjetor 2015 deri më 3 janar 2016, gjithë nxënësit në Danimarkë do të mbajnë pushimin e krishtlindjes dhe të vitit të ri.
Çdo punëtor në Danimarkë (inkluzivisht dhe mësuesit) punojnë nga 1924 orë në vit ose 37 orë në javë. Për shkak të pushimeve të nxënësve, mësuesit në shkollën fillore në Danimarkë punojnë afërsisht 42 orë në javë që të plotësojnë orarin prej 1924 orëve vjetore.
Monday, 22 June 2015 13:52

Fitoi opozita në Danimarkë

Written by
Të enjten me 18 qershor 2015 u mbajtën zgjedhjet e rregullta parlamentare në Danimarkë. Të drejtë votimi kishin 4.143.344 shtetas që jetojnë në Danimarkë dhe 3.258 danez që jetojnë jashtë shtetit. Numri i votuesve është rritur për 66.692 votues nga zgjedhjet e fundit në vitin 2011. Danimarka është e ndarë në 20 njësi zgjedhore me gjithësej 1.389 vende për votim.
Me 5 qershor 2015, në Kopenhagë u festua 100 vjetori i së drejtës së votimit për gjininë femrore në Danimarkë. Viti 1915 ishte viti kur në Danimarkë ndryshuan shumë ligje dhe kushtetuta daneze për lirinë dhe barazinë gjinore.
Thursday, 05 June 2014 08:34

Tani, danezët mund të kenë dy nënshtetësi

Written by
Shumica e partive politike daneze, këto ditë kanë vendosur që edhe danezët duhet të gëzojnë të drejtën të kenë dy nënshtetësi. Kjo iniciativë, për posedimin e dy nënshtetësive është marrë kah moti nga danezët që kanë lënë Danimarkën dhe jetojnë në një shtet tjetër dhe që kanë marrë një nënshtetësi tjetër.
Sot me 5 qershor 2016 danezët festojnë 167 vjetorin e Kushtetutës së Danimarkës. Kjo ditë është ditë feste për gjithë Danimarkën, por në këtë ditë politikanët shfrytëzojnë rastin të mbajnë fjalime politike.

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 5.49
Perendimi i diellit - ora 20.37
Shkurtimi i ditës për 2 orë e 39 minuta
Hëna e re do të dalë me 30 gusht
Hëna e plotë u bë me 15 gusht

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk