Lajme

Thursday, 27 June 2019 21:12

Sot u formua qeveria e re e Danimarkës

Written by
Rate this item
(0 votes)
Me 5 qershor 2019 u mbajtën zgjedhjet parlamentare në Danimarkë. Fitues në këto zgjedhje ishin partitë e majta në Danimarkë me 91 mandate nga 179 gjithësej. Pas 22 ditëve, sot me 27 qershor 2019, partitë e majta me në krye Socialdemokratët formuan qeverinë e re në Danimarkë dhe për kryeministër vendosën zonjën Mette Frederiksen. Kryeministresha Mette është vetëm 41 vjecare dhe është kryeministrja më e re në historinë e Danimarkës.  

Partitë e majta që mbështesin qeverinë e re janë: Socialdemokratët, Partia Popullore Socialiste, Lista e unitetit (Enheds listen) dhe partia Radikale e majtë. Edhe pse janë katër parti të majta që mbështesin qeverinë e Danimarkës, qeveria e Danimarkës është formuar pastër vetëm me ministra nga Socialdemokratët.

 

Nga: Bardhyl Islami

Read 239 times

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 5.49
Perendimi i diellit - ora 20.37
Shkurtimi i ditës për 2 orë e 39 minuta
Hëna e re do të dalë me 30 gusht
Hëna e plotë u bë me 15 gusht

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk