Personalitete

Sunday, 06 July 2014 22:32

Piktori që gdhendi Adem Jasharin në granit

Written by
Një nga vendet tani më të njohura për vizitorë dhe që ia vlen të vizitohet nga gjithë bashkatdhetarët në diasporë dhe në atdhe, është Prekazi në Kosovë - vendlindja e Adem Jasharit. Në të do të shini gjurmë dhe fakte nga lufta çlirimtare e UÇK me në krye komandantin legjendar Adem Jashari. Përvec këtyre do të shihni dhe një vepër shumë të rendesishme artistike në hyrje të Prekazit. Ajo vepër artistike është piktura - portreti i Adem Jasharit dhe Hamzëz Jashari të gdhendur në granit. Këtë vepër glamuroze artistike e ka realizuar piktori Bajramali Idrizi nga Tetova. Ai këtë vepër e ka dorëzuar si dhuratë për familjen Jashari.
Thursday, 10 October 2013 20:26

Biografia e këshilltarit Xhevat Isufi

Written by
Biografi e shkurtër personale e këshilltarit të jashtëm të ministrisë së diasporës së Kosovës. Quhem Xhevat Isufi. Jam i lindur, më 14.09 1961 në fshatin Flamuras (ish Sankovc) nga babai Rifat Isufi dhe nëna Mevlide Grajcevci- Isufi.

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 5.49
Perendimi i diellit - ora 20.37
Shkurtimi i ditës për 2 orë e 39 minuta
Hëna e re do të dalë me 30 gusht
Hëna e plotë u bë me 15 gusht

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk